Fermilab nabízí letní studijní a pracovní pobyty

Fermilab je prestižní americká národní laboratoř pro fyziku částic na předměstí Chicaga. Projekt výzkumné infrastruktury Fermilab-CZ připravuje dohodu s Fermilab o přístupu studentů ČR na letní studijní a pracovní pobyty v oboru fyziky částic a technických oborech pro konstrukci urychlovačů a detektorů. Typická délka pobytu je 10 týdnů. Během pobytu studenti absolvují pravidelné odborné přednášky a pracují na vybraném problému pod vedením místních odborníků.

Pobyty jsou určeny pro studenty vysokých škol v České republice, kteří absolvovali s výborným výsledkem alespoň první ročník studia fyziky nebo odpovídajících technických oborů a mají zájem o problematiku řešenou ve Fermilab. Z české strany je nutné uhradit cestu do USA, americká strana hradí náklady pobytu.

Žádosti je nutné poslat nejpozději 31.3.2016 na adresu lokajick@fzu.cz (Miloš Lokajíček).

Uchazeči budou muset prokázat, že mají oprávnění pro práci v USA a budou muset mít zdravotní pojištění pro dobu práce ve Fermilabu. Od studenta se očekává, že bude navštěvovat odborné přednášky a pracovat na dohodnutém úkolu. Na konci pobytu udělá prezentaci o své práci.

Zájemci vyplní žádost, kterou získají na výše uvedené emailové adrese. Součástí žádosti je mimo jiné:

- doklad potvrzující studium na vysoké škole a jeho výsledky za poslední rok studia

- osobní údaje, životopis a motivační prohlášení

- žadatel dále zajistí dva podpůrné dopisy, které dorazí společně s žádostí

 

Pokud z administrativních důvodů nebude možno zajistit pobyt ve Fermilabu v roce 2016, budou žádosti automaticky zařazeny pro vyhodnocení na následující rok.

Fermilab nabízí letní studijní a pracovní pobyty

Zpět na přehled blogu

Získejte praktického průvodce zdarma

ZAREGISTRUJTE SE

Ozvěte se a ptejte se nás


Odesláním souhlasím se zpracováním mých osobních údajů společností Medicomp s.r.o. v souladu s Nařízením EU o ochraně osobních údajů.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

2144+

zapojených uchazečů

1829+

zaměstnavatelů

2583+

vědeckých pozic

19+

let zkušeností

TOPlist